12. syyskuuta 2023

Konvertteri kaputt.

Auto poissa ajosta toistaiseksi



 
Perjantaina olin tulossa Porista kotia kohti, kun yhtäkkiä ohitustilanteessa veto ja voima hävisivät autosta .
Sain ohjattua taxin tiensivuun ja yritin kaikin keinoin saada auton liikkeelle.
Mikään ei auttanut ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi hinurin tilaaminen.
Vakuutusyhtiö ei maanitteluistani huolimatta antanut lupaa hinauttaa autoa Raisioon, vaan se piti viedä lähimpään Toyota-huoltoon. Siis Poriin.....30 km poispäin raisiosta.
Oli tietenkin perjantai-ilta ja kellokin jo yli viiden. Huollossa ei siis ollut enää ketään paikalla ja sinne Rakas Riisikuppi jäi yksin viikonlopuksi Porilaisen autoliikkeen pihaan odottamaan maanantaita.
Maanantai-iltapäivällä sitten vihdoinkin Porista oltiin yhteydessä, mutta vika oli toistaiseksi vielä epäilyksen asteella. Asiaa tutkittaisiin lisää tiistaina.
Tiistaina sitten tuli varmuus, että vika oli hybridijärjestelmän konvertterissa. Kustannnuisarvio korjaukselle noin 3000,00 euroa, mutta remontti ehdittäisiin aloittamaan vasta noin 2,5-3 viikon kuluttua. Mikä nyt avuksi.?????
Soitin Samille, omalle luotto-tojotamiehelle ja kerroin tilanteen. Hän lupasi ottaa remontin murheekseen ja huomattavasti nopeammalla aikataululla, kunhan saan järjestettyä auton Raisioon.
Tutkailin eri vaihtoehtoja ja vertailin kuljetustrailereiden hintoja, kunnes tajusin, ettei minulla ole edes sellaista autoa, millä noin isoa kärryä saisi vetää. Eikä ihan varmaa ollut, että olisiko minun ajokorttinikaan riittänyt....pikku e???
Sitten päätin koittaa kepillä jäätä ja soitin Spesial hinauksen Miikalle. Selitin tilanteen ja Miika kertoi, että muistot koulukujetusajoilta olivat niin positiivisia, että hän kyllä hoitaa Raisiolaisen taxin sopuhintaan kotiin.

Loppujen lopuksi alkaa valoa näkyä putken päässä, mutta silti en vielä osaa sanoa koska olen taas takaisin ajossa.